Atos RTV

 

 ATOS AGENDA 

 

 

Heeft u ook berichten voor de agenda? Stuur deze dan naar: redactie@atosrtv.nl. 


 

Dit weekend Dordt in Stoom


Vanaf vrijdagavond wordt dit weekend voor de 18e keer weer het evenement ‘Dordt In Stoom’ gehouden. Het omvangrijkste stoomevenement van Europa begint vrijdagavond traditioneel met de vlootschouw. Na de start met een stoomfluitconcert om 20.00 uur kan men de varende historische stoomschepen op de Oude Maas bewonderen van zowel de kades van Dordrecht, Zwijndrecht als Papendrecht.
Het stoomevenement op zaterdag en zondag is verspreid over twee gebieden in de stad. In het havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken daarnaast rondvaarten op de rivier en voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse schepen zijn opengesteld voor bezichtiging en er is de nodige muziek voor de gezelligheid. In de hal van Stadsbeheer, naast de Papendrechtse brug wordt een Modelbouwshow gehouden met deelnemers uit binnen- en buitenland. Zij tonen modelspoorbanen en miniatuur stoommachines en modelschepen. De toegang is gratis.Vanuit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kan men Dordt in Stoom prima per Waterbus te bereiken met op zondagochtend extra afvaarten van lijn 20.


 

Obstacle run op 25 mei

 

Op vrijdag 25 mei organiseert de Toppie sportcoaches in het kader van Groen doet goed een stoere obstacle run voor kinderen vanaf 6 jaar uit de hele regio. Een gaaf parcours van 3 km in natuur- & recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat, met allerlei uitdagende obstakels die overwonnen moeten worden om de finish te kunnen bereiken. Opgeroepen wordt om dit samen met een vriendje of vriendinnetje te doen want samen is het net iets leuker. Er zijn in totaal 3 runs. Om 16.00 uur de Kids run, om 17.00 uur de Ouder/kind run, met max. 1 ouder, en om 18.00 uur de Team run in een team van 6 personen. Tijdens de run neemt men een voorwerp mee die het team, zonder de grond te raken, naar de finish moet brengen. De deelname is gratis. Inschrijven doet men via  de website van toppiecoach.nl.


Marian Plug bij Bergarde Galleries vanaf 26 mei


Vanaf 26 mei is bij  Bergarde Galleries de soloshow te zien van Marian Plug: Een rondreis in olieverf. Deze zomertentoonstelling neemt je mee op rondreis door de geschilderde wereld van kunstenares van Marian Plug. Haar olieverfschilderijen lijken ogenschijnlijk landschappen, maar de nabootsing van de natuur is niet haar doel. Het is slechts de aanleiding voor haar werk, waarbij voortdurend een spanning tussen abstractie en illusionaire figuratie heerst. Een rondreis in olieverf is tot en met 25 augustus gratis te bezichtigen bij Bergarde Galleries, Het Buitenland 1 in Heerjansdam.

 

Karin Bruers in Cascade op 1 juni

 

Op vrijdag 1 juni is Karin Bruers voor de tweede keer dit seizoen te bewonderen in Cascade. Dit keer niet solo maar samen met muzikant Nol Havens die ervoor zorgt dat het niet uit de hand loopt tijdens de voorstelling ‘Bruers haalt uit’.  Want dat is wat Karin doet. Ze haalt uit naar christelijke wethouders die ze betrapt op porno kijken in het vliegtuig en naar echtparen die hun kinderen tot slachtoffer maken in vechtscheidingen. Ook haalt ze uit naar iedereen die haar die dag voor de voeten heeft gelopen. Als tegenwicht voor haar chaotische activisme heeft Bruers de hulp ingeschakeld van Nol Havens, bekend van VOF de Kunst. Nol is haar muzikant, chauffeur en persoonlijk entertainer. In haar voorstellingen overheerst de scherpe en geestige stijl waarbij ze niemand spaart – ook zichzelf niet. De aanvang is  20.15 uur. Kaarten 18 euro zijn te bestellen per e-mail: kaartverkoop@stichting-cascade.nl of telefonisch via 078-6819230 optie 2.

 

Opendag Kijfhoekkerk op 2 juni

 

Op zaterdag 2 juni organiseert de Stichting Behoud Kijfhoekkerk weer een open dag. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 16.00 uur. Zangkoor Joy uit Barendrecht zal ditmaal een muzikaal optreden verzorgen van 14.00 tot 14.30 en van 15.00 tot 15.30 uur. Joy is een zangkoor met enthousiaste zangers en zangeressen, een professionele dirigent (Peter Habraken) en een pianist/begeleider (Martin Boskamp). Met een breed repertoire, van klassiek tot pop, van musical tot volksmuziek, heeft Joy de afgelopen jaren in de regio veel geslaagde optredens verzorgd.  Verder start om 12.30 uur een natuurwandeling vanuit de kerk door het mooie Develgebied onder leiding van de ervaren I.V.N. gids Jan de Kok, deze excursie zal ongeveer 1 uur duren. Ook is  de permanente fototentoonstelling te bezoeken en zijn kaarten en folders verkrijgbaar. Alles is gratis inclusief consumptie. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten en het in stand houden van de kerk is natuurlijk altijd welkom.

 

Kofferbakverkoop op 2 juni

 

Op zaterdag 2 juni  wordt er bij de IJsbaan aan de Molenweg in Heerjansdam weer de kofferbakverkoop Bric-à-brac aan de Waal georganiseerd. Dit gebeurt net als vorig jaar door muziekvereniging EMM in samenwerking met de Activiteiten Vereniging Heerjansdam.  Men kan daar terecht voor allerlei tweedehandsspulletjes, genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk live muziek van EMM.  De kosten voor een standplaats met 1 auto bedraagt 15,00 euro,  met een aanhanger erbij 20,00 euro.  De start van de verkoop is om 09.30 uur en eindigt om 14.00 uur. De inschrijving loopt tot en met 31 mei. Een inschrijfformulier en meer informatie vindt men op www.emm-heerjansdam.nl.

 

Neuzencollege op 6 juni

 

Naar aanleiding van het onlangs verschenen Stefs Grote Neuzenboek, geven Stef den Ridder en Anneke Groen een heus Neuzencollege. Op woensdag 6 juni van 14.30 tot 16.00 uur zijn ze te gast in Bibliotheek Walburg. Aan de hand van tekeningen van Stef en een aantal spannende objecten vertellen zij grappige weetjes over ruiken, geuren en neuzen in het dierenrijk. Zo kom je te weten hoe het komt dat de wolf en de beer een dood dier al op kilometers afstand kunnen ruiken en waarom de bunzing een enorme stank verspreidt. En weet jij waarom bevers een lekker luchtje gebruiken om hun leefgebied af te bakenen? Laat ook je boek signeren en doe mee met de Geurquiz. De winnaar van deze quiz ontvangt een geurige verrassing. Het Neuzencollege is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden kan via de website of aan de balie in de bibliotheek.  Grappige weetjes over ruiken, geuren en neuzen in het dierenrijk op woensdag 6 juni van 14.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Walburg.

 


Kijkdag bij  HVC Dordrecht: op 16 juni


Op zaterdag 16 juni  is er een kijkdag bij de afvalenergiecentrale van HVC. Hier zet men ons restafval, afval dat ze niet meer kunnen recyclen, om in stroom en warmte. Deze warmte voedt vervolgens weer het warmtenet van Dordrecht. Hoe dat in zijn werk gaat kan men die dag komen bekijken tijdens een van de rondleidingen. De rondleidingen starten om 9.30 uur, 12.00 uur en 14.30 uur. Het programma bestaat uit ontvangst met koffie of thee, een korte presentatie met film en daarna een rondleiding door de afvalenergiecentrale en de turbine. Dit alles duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur. In verband met de veiligheid is de minimum leeftijd 11 jaar en moet men goed ter been zijn. Inschrijven kan via www.hvcgroep.nl/kijkdag-dordrecht. Expositie over 100 jaar EHBO

 

In De Vergulde Swaen is de nieuwe expositie te zien ‘Een Eeuw EHBO Zwijndrecht’

Zo’n honderd jaar geleden werd, in 1917, de EHBO Vereniging Zwijndrecht opgericht.

Middels archiefmateriaal, krantenknipsels, prijzenbekers, medailles, foto’s wordt een overzicht gegeven van deze periode ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’. Ook zaken als reanimeren en aanleggen van verband komen in deze expositie aan de orde en deze vaardigheden mogen door de bezoekers praktisch geoefend worden.  Voor kinderen/kleinkinderen is er speciaal een krat met verbandspullen aanwezig, zodat ze zich even als hulpverlener kunnen uitleven met rollen verband, een heuse verbandschaar, pleisters en mitella’s. Jammer is dat halverwege de vorige eeuw het archief van de EHBO Vereniging door brand werd vernietigd. Oude foto’s, liefst uit de zwart-wit tijd, zijn daarom alsnog welkom of kunnen door de Historische Vereniging Zwijndrecht worden gekopieerd.

De expositie is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Vergulde Swaen is te vinden aan de Rotterdamseweg 53-55 in Zwijndrecht.

 

  

Regionieuws deze week

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week