Atos RTV

 

 ATOS AGENDA 

 

 

Heeft u ook berichten voor de agenda? Stuur deze dan naar: redactie@atosrtv.nl.

 

 


Cursus Indonesisch Koken op 10 september


Op maandag 10 september 2018 start er weer een nieuwe cursus Indonesisch Koken voor beginners in wijkcentrum Kubiek.
In 10 avonden leert Mevr. Kouwenhoven u de fijne kneepjes van de Indonesische Keuken. Ook krijgt men tips over de specifieke ingrediënten en waar u deze het best en zo voordelig mogelijk kunt kopen. Op de avonden zelf zijn de bereidingswijzen al voor u op papier gezet. U hoeft zelf niets aan te schaffen, alles staat klaar en u kunt direct met alle bereidingen/snijwerk e.d. beginnen.
Na de les wordt de tafel gedekt en wordt het geen bereid is uiteraard gezamenlijk genuttigd. Gezelligheid en leren staan voorop. De cursus kost € 105,00 en vindt plaats op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur.  Geïnteresseerd?
Inschrijven is vanaf heden mogelijk via tel. 078-6126364, of via de mail administratiekubiek@diverz.info.
Wees er snel bij want vol is vol!


Expositie over 100 jaar EHBO

 

In De Vergulde Swaen is de nieuwe expositie te zien ‘Een Eeuw EHBO Zwijndrecht’

Zo’n honderd jaar geleden werd, in 1917, de EHBO Vereniging Zwijndrecht opgericht.

Middels archiefmateriaal, krantenknipsels, prijzenbekers, medailles, foto’s wordt een overzicht gegeven van deze periode ‘Eerste Hulp Bij Ongelukken’. Ook zaken als reanimeren en aanleggen van verband komen in deze expositie aan de orde en deze vaardigheden mogen door de bezoekers praktisch geoefend worden.  Voor kinderen/kleinkinderen is er speciaal een krat met verbandspullen aanwezig, zodat ze zich even als hulpverlener kunnen uitleven met rollen verband, een heuse verbandschaar, pleisters en mitella’s. Jammer is dat halverwege de vorige eeuw het archief van de EHBO Vereniging door brand werd vernietigd. Oude foto’s, liefst uit de zwart-wit tijd, zijn daarom alsnog welkom of kunnen door de Historische Vereniging Zwijndrecht worden gekopieerd.

De expositie is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Vergulde Swaen is te vinden aan de Rotterdamseweg 53-55 in Zwijndrecht.

 

  

Regionieuws vorige week

Ouder dan vorige week